Как социалните медии отразяват случващото се в Иран, пет седмици след началото

...
Как социалните медии отразяват случващото се в Иран, пет седмици след началото
Коментари Харесай

The Cube: Как социалните медии отразяват случващото се в Иран пет седмици след началото на протестите

Как обществените медии отразяват протичащото се в Иран, пет седмици след началото на протестите, ще научим от Мария Кръстанова в " The Cube ". 

Поколението Z. Виждаме то да оглавява тези митинги, дамите отпред. Знаете, митингите в Иран предизвикаха интернационален отзив, като в доста европейски градове се организираха митинги и дейности в поддръжка на дамите на Иран.

В обществените мрежи поддръжката също не отшумява. Публикуват се фотоси и видеоклипове, които възхваляват смелостта на иранските дами. Видеоклипове като това тук, на него дребни момиченца крещят „ дами и независимост “ непокорно, до момента в който захвърлят своите хиджаби.  Пожелание за кураж идва даже от столицата киев. Този консуматор е изразил възхищението си към дейностите на дамите, до момента в който изчаква сирените за въздушна паника да спрат.

Ще приключим с един видеоклип, който изобразява историческа стъпка- за пръв видяхме иранска спортистка Елназ Рекаби, която по време на финала на Азиатските съзтезания по катерене, се състезава без хиджаб, историческо непокорство с рестриктивните мерки, наложени от Ислямската Република.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР